Ana içeriğe atla

ETKİLİ BİR E-POSTA NASIL YAZILIR






Selamlar arkadaşlarım!

Bugün sizlerle  “Etkili E-posta Yazımı” hakkında konuşacağız.

İlk başta e-posta ne demek onu anlatalım sizlere.

Türkçe anlamı  elektronik postadır ancak daha çok e-mail olarak adlandırılır. Bir bakıma mektupların bilgisayar ortamındaki haline bizler e-posta diyoruz.Yazdığınız metinlere ek olarak dosya gönderimleri de yapabildiğiniz bir alan.

Peki bu konuyu neden seçtim?

 Gündelik hayatımızda e-posta kullanımımız oldukça arttı.Firmalarla,iş ilişkilerinde,eğitim hayatımızda veya bilgilendirmelerle alakalı hepimiz e-posta alıyoruz.Bunun yanı sıra bizim de e-posta  yazmamız gereken durumlar oluyor.

Ne yazık ki nasıl e-posta  yazılacağına dair çoğumuz yeteri kadar bilgi sahibi değiliz.

E-posta yazmanın birçok açıdan kuralları vardır.En yakın arkadaşınıza mesaj attığınız samimiyetle bir e-posta yazamazsınız.




O zaman hadi gelin hep beraber etkili bir e-posta yazımı nasıl olur onu konuşalım.

1-E-posta adresinizde adınız soyadınız görünsün!

Sizler,kendi şahsınız adına kişi veya kuruma bir elektronik posta gönderirken karşı taraf isminizi ve soy isminizi görmek isteyecektir. Örnek verecek olursak  Kırmızıelma123@gmail. Com gibi bir e-posta adresi sizi ciddiye almamalarına neden olabilir.

2-Kendinizi Tanıtın


E-posta’yı yazmaya başladığınızda kısa ve öz bir şekilde kendinizi tanıtın.Bu, karşı tarafın sizin hakkınızda fikir sahibi olmasına yardımcı olacaktır.

3-Konu kısmını etkili kullanın!

Konu kısmına “Merhaba” ya da yazdığınız e-postanın içeriğini kısaca belirtin. Kesinlikle “ÖNEMLİ”, “ACİL” gibi konularla e-posta göndermeyin. Açıklayıcı bir biçimde konu kısmını verimli şekilde kullanın.

4- Dilbilgisi kurallarına dikkat edin!

Yazdığınız e-postanın ciddi ve etkili olmasını istiyorsanız yazım kurallarını birkaç kez kontrol edin.Özensizce yazılmış bir e-posta ile kimsenin sizi ciddiye almayacağını hatırlatmak isterim.

5-Doğru kelimeleri seçin!

İyi bir e-postada dikkat edilmesi gereken en önemli  şey kelime seçimidir. Kelime seçimi, e-postanızı okumayı okumaya değer kılar. Çoğu e-posta kısa olduğu için kelime seçimi önemli bir yer tutar.

6- E-postanın tamamını büyük harfler ile yazmayın!

E-posta yazarken tüm metin büyük harflerle yazılmaz .İnternet dünyasında büyük harfler kullanmak bağırmak anlamına gelir ve bu karşı tarafa saygısızlıktır.

7-Kibarlığa önem gösterin




Günlük hayatımızda konuşma şeklimizi e-posta yazarken kullanmamak gerekir.Etkili,Türkçeyi düzgün kullanabilen ve nezaket çerçevesinde yazılar oluşturmamız gerekir. 

8-Dosya eklediğinizi belirtin



Yazdığınız metine ek olarak bir dosya gönderimi de yapacaksınız bunu yazılı bir şekilde belirtin.Bazı durumlarda dosya gönderimi fark edilemiyor.


Benim  e-posta yazımı hakkında söyleyeceklerim genel olarak bu şekilde.Umarım sizler için yaralı bir yazı olmuştur.

Kendinize iyi bakın,sağlıkla kalın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİZDEN BİRİ -1 : BERİL RAPERİN

  Selamlar arkadaşlarım! Merak Sokak ailesi olarak oluşturduğumuz yeni köşemiz olan “Bizden Biri” nin ilk yazısını yazmaktan dolayı çok mutluyum. Sizlere biraz yeni oluşumumuzdan bahsedeyim; Hayatın her alanından, birbirinden farklı meslek grupları ve konuları tartışabileceğimiz konuklarımızla sizlerin karşısındayız. Müzik,kültür sanat,siyaset   ekonomi ve birçok konuyu değerli konuklarımızla yaptığımız röportajlar ile sizlere sunacağız. Halkın tanıdığı bildiği birçok isim yerine daha adını duyurmayan ve “bizden biri” olan birbirinden yetenekli, birbirinden bilgili arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda desteklerinizi bekliyoruz. “Bizden Biri” nin ilk konuğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunu ve Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Beril Raperin . Beril, Kıbrıs’ta üniversite okurken aynı zamanda şarkılarını sahne alarak kitlesi ile buluşturuyor. Hazırsanız röportajımıza geçelim. 1-Selam Beril,bize kendinde...

SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI NEDEN ÖNEMLİ?

Selamlar arkadaşlarım! Bugün sizlere sosyal medya okuryazarlığı hakkında bir yazı hazırladım. Her bireyin bilinçlenmesi gereken bir konu olduğunu düşündüğüm için de sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle,içinde bulunduğumuz dijital çağ için önemli bir beceri olduğunu belirtmek isterim. Yeni medyanın gündeme gelmesiyle sosyal medya kavramı oldukça hayatımızı oldukça değiştirdi . Hepimiz kendimizi bir anda sanal dünyada iletişim kurarken, sosyal hayatlarımızı paylaşırken bulduk. Sosyal medya kullanıcılarının sayısı günden güne artıyor, herkes sosyal medyada daha aktif bir rol oynuyor. Tüm bu durumlar için sosyal medya okuryazarlığının önemi büyük. Facebook,Twitter,Instagram,Snapchat ve bunun gibi birçok sosyal medya platformu gündemimizde. Sosyal medya okur yazarlığı becerisini kazanabilmemiz için ilk olarak içinde bulunduğumuz  platformları çok iyi tanımamız gerekiyor. Sosyal medya okuryazarlığından bahsetmeye başlamışken medya okuryazarlığını atlamamak ...

NEDİR BU VERİ GİZLİLİĞİ?

 Selamlar arkadaşlarım! Bugün konumuz hepimizin gündeminde olan Whatsapp sözleşmesinin yenilenmesi. Whatsapp bir sohbet platformu. Ortaya  çıktıktan belli bir süre sonra Facebook tarafından satın alındı, Dünya üzerindeki  akıllı telefon sahibi insanların genelinde bulunan sohbet uygulaması Whatsapp, yenilenen sözleşmesi ile herkesi şaşırttı. Neden şaşırıyoruz?  Sosyal medya hesapları gündemimize geldiklerinden beri mahremiyet döneminin sonuna gelmiştik zaten! Verilerimiz ve kişisel bilgilerimiz çok uzun zamandır sandığımızdan fazla kişinin elinde! Bu bizi neden bu kadar şaşırttı ? Sosyal medya hesaplarının güvenli olduğunu düşünüyor muydunuz sahiden. Facebook, kendisinin ardından çıkan birçok sosyal mecrayı satın almıştı. Rakiplerini kendi bünyesine katarak stratejik hamleler ile ilerlemişti bu süreçte. Whatsapp sözleşmesinden önce geçmişe baktığımızda birçok Facebook veri skandallarını hatırlayalım. Birçok ülke Facebook’a dava açmış, politik ve toplumsal açıdan birç...